2013. szeptember 28., szombat

Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Szerintem a Perry regények közül az Apuci lányai az etalon: valahogy a többi regénye nem sikerült olyan erősre, de a Viszlát mennyországnak szerencsére sikerül hoznia ezt a szintet.
Talán azért lehet ez, mert a történetük hasonló. A Viszlát mennyországnak is négy főhőse van: Miles és a testvére, Grace, na meg a barátaik Sasha és Alex.
A történet kezdetén ők négyen Miles és Grace apjának nyaralójában töltik az időt és pihennek, ámde a pihenésüket megzavarja egy megrázó esemény, ami után a négy fiatal elszakad egymástól.
Majd csak húsz év múlva találkoznak újra, hogy leszámoljanak a démonaikkal. A regény ennek a húsz évnek a története, amikor is hőseinkkel érdekes dolgok történnek, és mindegyikükből ismert és sikeres ember lesz. Naná, hiszen a Perry regényekben ez alapvető dolog, hiszen a sikerről, a pénzről és a csillogásról szólnak.
Perrynek szokás szerint sikerült ismét ellenszenves karaktereket kitalálnia, de legalább lehet a szereplőkről beszélni.
Itt van például Miles Ashford, aki arrogáns és érinthetetlennek gondolja magát, aki bármit megtehet, ezenkívül a dührohamait is képtelen kezelni, ami aztán komoly bajba sodorja. A könyörtelenségének köszönhetően azonban egy jól működő éjszakai klubhálózatot épít ki a Föld több pontján is.
A testvére, Grace az aki a legszolídabb a négy ember közül: teljesen olyan mint egy egyszerű kétgyermekes anya, annyi kivétellel, hogy sikeres fotós lesz belőle, és dokumentumfilmet is forgat a volt férje hazájáról, ami egy távoli latin-amerikai országban van. Eközben a szolíd, engedelmes kislányból szép lassan előtör a harcosabbik énje, de azért asszony továbbra is a földön jár.
Sasha Sinclair lényegében Miles női változata. Igaz dührohamai nincsenek, de legalább annyira gátlástalan és törtető, mint a férfi. Nem is csoda, hogy annak idején együtt járnak egymással, amíg a tragédia el nem választja őket egymástól. Ezután Sasha divattervezői pályára lép, és kiépíti a saját cégét.
Alex Doyle a többiekkel ellentétben szegény családból származik, de kivételes zenei tehetségének köszönhetően egy bentlakásos iskolában tanulhat, ahol összebarátkozik Miles-szal. Eleinte egy rockbandában játszik, majd később szólókarrierbe kezd, eközben többször is az alkohol és a drogok rabságába kerül. Szerintem ő a legnormálisabb szereplő.
A négy ember ez alatt a húsz év alatt elég sok magánéleti válságot él át sokszor könnyen eldobható kapcsolatokban. Perry úgy ábrázolja a partnerkapcsolatokat, mintha azok eldobhatóak volnának, de ez a gazdagok és híresek világában valóban így is van. Minek is küzdeni egy kapcsolat megjavításáért, hiszen minden sarkon új csaj/pasi vár, aki sokkal vonzóbb/dögösebb, mint az előző, szóval minek hűségesnek lenni.
Persze nősülni/férjhez menni muszáj, mert részben gyereket kell gyártani, ugyanakkor a házasság médiaesemény is egyben, amire szüksége is van, minden valamire való hírességnek.
Hát ez az, ami jellemző Perry regényeire is, amelyben kőkemény érdekek dominálnak, bár a barátság és a szerelem is szerepet játszik, de az azért kevésbé.
A Perrytől már megszokott bőséges leírások a stílusról, divatról , belsőépítészetről, exkluzív partikról és egzotikus nyaralóhelyekről szintén megtalálhatók ebben a regényben is.
Kiadja az Ulpius Ház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése