2013. március 23., szombat

Kánya Kata: Társtaláló

Nekem Kánya Kata már a Kupidó nevű társkereső műsorban is szimpatikus volt a Juventus Rádióban. Igaz, én akkor még eléggé kamasz voltam, amikor ez ment, de valamiért szerettem a hangját, az egyéniségét, az empátiáját a másik ember felé.
Eredetileg színésznő a szakmája, de akkora nagy hivatástudata, meg tehetsége nemigen lehetett, ha otthagyta a művészvilágot és inkább társkereső irodát nyitott. Végül is igaza van, mert ma a társkeresés komoly üzlet, miután nem egy pofonegyszerű dologról van szó.
Manapság már az embereknek nem a szülei keresnek párt, (elvileg) nem érdekből kerülnek össze, nem a házasság az egyetlen alternatíva az együttéléshez, illetve ma már nem kötelező benne maradni egy rossz házasságban, mint 100 évvel ezelőtt.
Ez azt jelenti, hogy megváltoztak az emberek életvezetési szokásai, kitágult a tér, manapság már  gyakorlatilag bármi lehet bárkiből, ha nagyon el akarja érni.
Azt hihetnénk, hogy ez a szabadság megkönnyíti a társkeresést is, de ez nem így van, inkább az ellenkezője következik be, vagyis jóval nehezebb már eleve az ismerkedés is, nemhogy egy kapcsolat megtartása.
Nem véletlenül kongatják meg a vészharangot a különböző magazinok, hogy jaj mi lesz így a társadalommal, ki fogunk halni, stb. Szerencsére ennyire azért nem tragikus a helyzet, én azt gondolom, de hát ezeket a cikkeket, mag az újságokat is el kell adni valahogyan, hogy minél többen olvassák.
Mindenesetre az tényleg nem jó, hogy az emberek rengeteget dolgoznak (már akinek van munkája), és emiatt az ismerkedés háttérbe szorul, mint ahogy az sem jó, hogy kevés olyan hely van manapság, ahol lehet ismerkedni.
Ezért is jöttek létre az online társkereső portálok és a társkereső irodák, amelyeknek a segítségével az emberek találkozni tudnak.
Kánya Katának is van egy ilyen irodája a fővárosban, amelynek a tagsági díja 50 000 forint, viszont itt kizárólag komoly szándékú társkeresőkkel lehet találkozni, tehát a hölgy a foglalt, csak szexre, szeretői kapcsolatra utazókat kiszűri. Aki szexet akar, az menjen egy olyan típusú társkeresőbe.
A könyv is azért íródott, mert nagyon sok embernek problémája akad az ismerkedéssel és a társkereséssel, például önbizalomhiánya van, illetve azt sem tudja mit/kit akar az életben. Tehát az embereknek segítségre van szükségük ezen a téren, mert nagyon könnyű elrontani, márpedig itt is vannak szabályok, amiket érdemes betartani.
A könyvben ezek a következők:
-Döntsd el, hogy tényleg akarsz-e partnerkapcsolatot!
-Ha akarsz, akkor vállald fel, hogy társkereső vagy (pl. ismerősök, szűkebb család)!
-Ebből következik, hogy ha már akarsz, akkor milyen legyen az a másik ember, kivel tudnál élni?
-Ismerd meg önmagad minden téren, például milyen céljaid vannak az életben, hogyan gondolkodsz a világról, mi az amiben engedsz, miben nem, felvállalod, vagy kerülöd a konfliktusokat, stb.
-Legyen összhangban a külsőd a személyiségeddel! Erre Kata több példát is hoz a könyvben.
-Zárd le a múltat!
-Legyél nyitott a többi ember megismerésére, tehát randizz azokkal is, akik nem tetszenek annyira, vagy ellenszenvesek! Kata szerint ugyanis ezeken az embereken keresztül gyakorolhatod a randizási, flörtölési képességeidet. Ráadásul soha nem lehet tudni kiből lesz a cserebogár.
A könyv igazából olyan rettentően nagy újdonságokat már nem mond, hiszen a különböző női magazinok, már bőségesen kimerítették ezt a témát, viszont a Társtaláló ezekkel a cikkekkel szemben nem gagyi, és nem a szórakozás, kikapcsolódás céljából íródott, hanem mert tényleg segíteni szeretne.
A könyv elsősorban nők számára íródott, ugyanis elsősorban ők azok, akik önfejlesztéssel, önismerettel foglalkoznak, pedig a férfiaknak is hasznos lenne ez, hiszen ők is hibáznak. Csak az a baj, hogy a férfiak ezt nem ismerik be, mert ők mindig tökéletesnek akarnak mutatkozni, mert hibázni, illetve ezt beismerni a gyengeség jele, ezért nem férfias. Persze Katánál azért férfi ügyfelek is előfordulnak, nem kis számban.
Akit érdekel az iroda, nézze meg a honlapját A könyvet kiadja a Jaffa Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése